Finder lir...

ALT TIL GUTTEN

ALT hvad du har brug for
Se mere HER

Event: Le Mans 2021

Verdens største motorløb

Verdens største motorsportsbegivenhed skal være på din “To-do” liste såfremt du bare har en smule benzin i dit blod. Løbet som både tester kørerene, stafet og mekanikken over 24 timer til det yderste er en af de største oplevelser du kan få i dit liv. Løbet foregår ikke overraskende i byen Le Mans i den nordlige del af Frankrig. Løbet starter som altid kl 15.00 lørdag eftermiddag og slutter præcis 24 timer senere kl 15.0o om søndagen.

Løbet foregår i midten af sommerferien, så der er på ingen måde nogen undskyldninger for ikke at komme afsted og se når Audi, Porshe, Ford kører med 300 km/t ned af langsiderne kl. 03.00 om natten. Synet af de rødglødende bremseskiver er dybt fascinerende når kørerne bremser ned fra over 250 km/t i timen inden de kører ind i Dunlop-chikanen. Og derefter på ingen tid igen presser bilen til langt over 250 km/t. Dette forsættet de altså med konstant i 24 timer.

Løbet bliver kørt i flere forskellige klasser. Klasserene er opdelt alt efter bilens fart. På den måde kåres der flere vindere i den enkelte klasse, når løbet tager sin afslutning søndag kl 15.00. Der bliver kørt i fire forskellige klasser ved navn: LMP1, LMP2, LM GTE Pro, LM GTE Am.

LMP klasserene er der hvor du finder de hurtigste biler i løbet. Bilerene er prototyper og er derfor et kæmpe stort udstillingsvindue fra de forskellige producenters side, til at vise at de laver nogle af verdens hurtigeste og mest pålidelige biler du kan finde. Det er i denne klasse hvor danske Tom Kristensen har vundet Le Mans 9 gange i Audien, som siden årtusindskiftet har domineret LMP klasserene.

Derefter følger LM klasserene som også har en masse danske kører, som fx Jan Magnussen som også har vundet Le Mans i LM klassen.

Info om banen

Circuit de la Sarthe som banen hedder er en af de mest legendariske racerbaner som du kan finde i verden. Som kører er det eftersigende en helt unik oplevelse at få lov at køre på denne bane, som indeholder så mange historier, triumfer og desværre og tragedier. Banen har en længde på lige over 13 km. Disse 13 km bliver i løbet af de 24 timer kørt igennem næsten 400 gange. Det svarer til over 5000 km som bliver tilbagelagt i løbet af de 24 timer som der bliver kørt i. Banerekorden blev sat tilbage i 2015 i tiden 3 min og 17 sek.

Summary
Event
Le Mans
Location
Le Mans , Circuit de la Sarthe,Frankrig,Pays de la Loire-72100
Starting on
juni 12, 2021
Ending on
juni 13, 2021
Description
Verdens største motorsportsbegivenhed
Offer Price
GBP 235