Finder lir...

ALT TIL GUTTEN

ALT hvad du har brug for
Se mere HER

How-to guide: Den rigtige løbeteknik

Den korrekte løbeteknik til dig

Selvom det måske lyder simpelt og meget overordnet at løbe en tur, så er det desværre ikke så simpelt som det lyder. En forkert løbeteknik og de forkerte løbesko, kan resultere i langvarige skader, som er tager lang tid at komme på den rigtige side af, derudover er skader generelt bare utrolig irriterende at have.

Den korrekte sko

For at kunne løbe med den rigtige teknik, er det vigtigt at du har den rette sko på fødderne. Skoen må ikke være for lille eller for stor. Ydermere skal den passe til din fods pronation. Derfor er det vigtigt at du får ekspertise fra fagfolk i forhold til hvordan din fod er formet. Der er overordnet set tre forskellige måder din fod er formet på.

  • Neutral
  • – Supination (under-pronering)
  • – Overpronation

Derfor er det vigtigt at når du er ude at købe dine løbesko at du er opmærksom på hvilken løbesko der passer til dig. Rigtig mange brands laver løbesko der passer specifikt til en af de tre overnævnte løbestile. Oftest har de fleste enten over pronation eller neutral. Hvis du mangler den bedste sko til en neutral løbestil, kan vi anbefale vores store test af Nike Vaporfly 4% lige her.

God løbestil

Den korrekte løbestil

Når du har fundet den korrekte løbesko til dig, er det tid til at fokusere på den korrekte løbestil. Løbestilen tager udgangspunkt i din dagsform. Hvis du lige er begyndt at løbe, er det vigtigste at få nogle kilometer i skoen, før du for alvor begynder at fokusere på den korrekte løbestil. Hvis du derimod har været en habil løber i en længere tidsperiode, og ikke har fokuseret på din løbestil, er det måske på tide. Fokuser derfor på at have en så høj kadence som overhovedet muligt, på den måde kommer du nemmere igennem din løbetræning uden skader.

Summary
Den korrekte løbestil til dig
Article Name
Den korrekte løbestil til dig
Description
Hvordan finder du den rigtige løbestil og hvordan finder du den rigtige løbesko?
Author
Publisher Name
Alttilgutten.dk
Publisher Logo