Finder lir...

ALT TIL GUTTEN

ALT hvad du har brug for
Se mere HER

Vinguiden

Den ultimative vin-guide

Om du er til rød, hvid eller rosé er dette guiden for dig.

Vindrikkeri bliver hurtigt en prætentiøs affære, men sådan behøves det slet ikke at være.

Derfor har vi lavet en kort vinguide for begyndere, så du kan få styr på din basisviden om vin.

Hvilken vin skal du servere til din mad, hvor mange grader skal den være og hvordan spotter du vin med fejl?

Smagsvarianter og vin

Når mad og vin skal matches, spiller den enkeltes smag selvfølgelig en afgørende rolle. Men det er muligt at tegne et overordnet billede over, hvilke smagsvarianter, der passer sammen med de forskellige former for vin.

  • Runde smagsvarianter som spaghetti, avokado og banan: Vin med let sødme, såsom Chardonnay
  • Friske smagsvarianter som tomat, æble, grøn salat og østers går til syrerige hvidvine, såsom Riesling
  • Robuste og tørre smagsvarianter som grillet og rødt kød går til rødvine med garvesyre, såsom Bordeaux
  • Rige smagsvarianter som flødeskum går til sødmefulde vine, såsom portvin og sherry
  • Spicy smagsvarianter som sennep, peberrod og chili går til en pebret vinsmag, såsom Grüner Veltliner
  • Modne, balancerede smagsvarianter som stegt kød og svampe går til rige, fyldige vine, såsom Shiraz