Finder lir...

ALT TIL GUTTEN

ALT hvad du har brug for
Se mere HER

Anmeldelse: Nike Vaporfly 4%

Normalt plejer løbesko ikke at være et af de mest diskuterede emner atletverdenen. Men det ahr i den grad ændret sig, siden Nike præsenterede det nyeste skud på stammen indenfor højteknologiske løbesko med produktserien: “Nike Vaporfly”. Introduktionen af skoen på markedet gik utroligt hurtigt – bogstavligt talt – Eliud Kipchoge løb som det første menneske nogensinde marathondistancen på under 2 timer. Denne bedrift blev netop foretaget i Nike Vaporfly modellen. Skoen har siden da været diskuteret om det egentlig er snyd at benytte denne løbesko, fordi den er så meget hurtigere, end alle de andre du kan finde på markedet. For at finde ud af hvor god skoen egentlig er har Alttilgutten været ude at teste skoen på de seneste mange løbeture. Derfor følger der her en anmeldse af løbeskoen Nike Vaporfly 4%

Review: Nike Vaporfly 4%

Jeg har efterhånden har en del løbesko på igennem mit liv. Men aldrig har jeg haft sådan en underlig følelse efter at have taget skoen på for første gang. Du bliver pludselig løftet små 10 cm fra jorden. Hvert lille skridt du tager, behøves du næsten ikke at løfte benet for at sætte det andet frem, det klarer skoen nemlig stort set for dig. Testen af disse sko foregår både på en henholdsvis en løbebane samt ude på de danske stier og veje.

Testen starter i det hele taget godt ud. Efter 2 km har jeg skåret 30 sek af den normale tid, som jeg bruger på at løbe denne distance. Pulsen er tilsvarende, som hvilken som helst anden løbetur uden Vaporfly på fødderne. Meget positiv start. Dog mærker man hurtigt at denne sko er skabt til at løbe hurtigt på lange lige strækninger, og ikke ind og ud at små danske skovstier. Skoen er grundet sine 3 lag af carbonplader, meget ustabil. Man mærker det med det samme man løber rundt i et sving. Man føler sig enormt usikker i disse sko. Lidt ligesom når man går over en frossen vandpyt. De 4% i navnet henviser til 4% bedre løbeøkonomi. Og efter 5 km, viser det sig nogenlunde at holde stik. Gennemsnit farten er præcis 4,9 % bedre, end på de andre løbeture. Så indtil videre holder Nike hvad de har lovet i forhold til skoens løbeøkonomi. Skoen er for at sige det kort, skabt til fart.

 

Konklusion:

Efter at have løbet 10 ture med skoen, taler resultaterne for sig selv. Nike overgår på alle måder ens forventninger til, hvad en løbesko skal kunne. Derfor kan det kun anbefales at man får købt sig denne sko.

God løbesko

God fornøjelse!

Summary
Review Date
Reviewed Item
Nike Vaporfly 4%
Author Rating
51star1star1star1star1star
Product Name
Nike Vaporfly 4%
Price
DKK 2200
Product Availability
Available in Stock